Join our dedicated team

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Virology Contract Research Laboratory

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Vacancy

Ben jij die ervaren analist die klaar is voor een nieuwe uitdaging waarin je je technische expertise en leiderschapskwaliteiten tot hun recht kunt laten komen? Wellicht kun jij ons team versterken! We zoeken namelijk een

Groupleader R&D Molecular Virology Services

Taken

Samen met een groep gemotiveerde collega’s van de afdeling Molecular Virology Services ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van moleculair virologische assays. Je houdt je vooral bezig met het ontwikkelen en valideren van assays, kwaliteitsbewaking van het werk, en het verzorgen van bijbehorende documentatie. Je zult werken vanuit de Rotterdam Science Tower, waar ons hoofdkantoor is gevestigd.

De volgende werkzaamheden vallen binnen jouw takenpakket:

 • Je stuurt een groep van ca 3 analisten aan en ondersteunt hun ontwikkeling;
 • Je stelt werkplannen op;
 • Je bent een technisch expert van moleculaire assays;
 • Je ontwikkelt, kwalificeert en valideert assays;
 • Je documenteert rapporten en SOPs volgens onze kwaliteitsstandaarden;
 • Je voert kwaliteitscontroles uit van data en assays;
 • Je behoudt het contact met klanten;
 • Je geeft trainingen aan collega’s.

Persoonlijke competenties

We zoeken een ervaren analist met uitgebreide ervaring met moleculaire methoden (o.a. Sanger en next-generation sequencing) die in staat is om biologische vragen te vertalen in een praktische aanpak. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent servicegericht. Het is belangrijk dat je nauwkeurig en georganiseerd werkt. Je hebt een sterk kwaliteitsbewustzijn en oog voor de ontwikkeling van je medewerkers.

Ervaring en opleiding

Wij stellen de volgende eisen aan jouw ervaring en opleiding:

 • Afgeronde opleiding tot analist (HBO of MBO);
 • Ca 8-10 jaar werkervaring in moleculaire diagnostiek of klinisch onderzoek in een commerciële of ziekenhuis setting;
 • Uitstekende kennis van kwalitatieve moleculaire assays (o.a. Sanger/NGS sequencing);
 • Uitstekende kennis van MS Office producten (Word, Excel);
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met virologie is een pré;
 • Ervaring met andere technieken (bijvoorbeeld qPCR, virus titratie, celkweek) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Groupleader R&D Molecular Virology Services is een fulltime functie voor 40 uur per week. Je krijgt een salaris dat overeenkomt met jouw opleiding, ervaring en ons bedrijfsbeleid. We bieden je een jaarcontract aan met optie tot verlenging en een vast contract bij bewezen geschiktheid. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding.

Bedrijfsprofiel

Werken bij Viroclinics betekent werken voor een modern laboratorium waar samples van diverse virussen worden geanalyseerd. Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van serologische, virologische en moleculaire analyses en werken met veel verschillende virussen, waaronder COVID-19, Rabiës, Influenza en Polio. Onze opdrachtgevers zijn farmaceutische bedrijven of vaccinproducenten vanuit de hele wereld. Viroclinics staat bekend om het leveren van kwaliteit door onze uitgebreide virologische kennis. Viroclinics knows your target!

Samen met meer dan 200 collega’s werken we aan wereldwijde ontwikkelprogramma’s voor vaccins en antivirale. Onze medewerkers zijn jong, divers en zeer gemotiveerd. Naast hard werken, houden we ook van gezelligheid, hebben we respect en oog voor elkaar en trekken we graag met elkaar op tijdens personeelsevents of soms naast het werk

Kortom, wil jij deel uitmaken van een hecht, fris en dynamisch team en heb jij een passie voor virologie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Solliciteren

Wil jij graag deel uitmaken van onze afdeling Molecular Virology Services als Groupleader R&D? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Madri Singh, HR Officer, via recruitment@viroclinics.com. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen via het nummer +31 65738980.

OUR LATEST NEWS

↓