Join our dedicated team

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Virology Contract Research Laboratory

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Vacancy

Wil jij een bijdrage leveren aan de (pre)klinische ontwikkeling van vaccins en antivirale middelen en heb jij ervaring met werken in een (commerciële) diagnostische omgeving? Solliciteer dan op onze nieuwe vacature!

 

 

Medior Technician Moleculaire Virologie

 

 

Taken

Je levert een belangrijke bijdrage aan de onderzoeken van onze klanten voor de ontwikkeling van vaccins en medicijnen tegen virussen (o.a. corona- en griepvirus). Je hebt werkervaring bij voorkeur in commerciële en/of ziekenhuis diagnostische settings. Je zult werken vanuit de Rotterdam Science Tower, waar ons hoofdkantoor is gevestigd.

De volgende werkzaamheden vallen binnen jouw takenpakket:

 • Je voert verschillende (moleculaire) laboratoriumtesten uit, zoals kwantitatieve PCR;
 • Je voert virus culture en virus titratie testen uit ter ondersteuning van primaire virologie projecten;
 • Je werkt volgens de procedures (GCLP) en hoge kwaliteitsstandaarden (ISO15189);
 • Je hebt verantwoordelijkheden rondom gebruikte apparatuur;
 • Je schrijft SOPs en formulieren, waar nodig;
 • Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van kwaliteit van data, opslag van data (Good Documentation Practice), en op tijd leveren van data onder deadlines. 

 

Persoonlijke competenties

We zoeken een collega die kwaliteitsgericht werkt en oog heeft voor detail. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, aangezien er veel in teamverband wordt gewerkt. Onze klanten zijn koning, servicegericht kunnen werken en met de klant meedenken is dan ook een must. Daarnaast zijn flexibiliteit en het kunnen overzien van meerdere taken tegelijk belangrijk.

 

Ervaring en opleiding

Wij stellen de volgende eisen aan jouw ervaring en opleiding:

 • Een afgeronde opleiding op MBO of HBO level in microbiologie, virologie en/of immunologie;
 • Minimaal 1 jaar ervaring met commerciële en/of ziekenhuis diagnostische setting;
 • Gedegen ervaring met kwantitatieve (RT-)PCR en/of andere moleculaire methodes;
 • Ervaring met werken onder Biosafety level 2 of 3 (BSL-2/-3) condities is een pré;
 • Ervaring met cel- en viruskweek is een pré;
 • Uitstekende kennis van MS Office producten (Word, Excel);
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van Good Laboratory Practice (GLP).

 

Arbeidsvoorwaarden

De functie als Technician Molecular Virology is een fulltime functie van 40 uur in de week. Je krijgt een salaris dat overeenkomt met jouw opleiding, ervaring en ons bedrijfsbeleid. We bieden je een jaarcontract aan met optie tot verlenging en een vast contract bij bewezen geschiktheid. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een reiskostenvergoeding.

Viroclinics Biosciences B.V. hecht verder aan de employability van haar werknemers. Dat betekent dat werknemers naast algemene cursussen en trainingen die voor alle werknemers toegankelijk zijn, in overleg met hun leidinggevende in staat worden gesteld intern en extern cursussen en opleidingen te volgen. 

 

Bedrijfsprofiel

Werken bij Viroclinics Biosciences betekent werken voor een modern laboratorium waar samples van diverse virussen worden geanalyseerd. Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van serologische, virologische en moleculaire analyses en werken met veel verschillende virussen, waaronder COVID-19, Rabiës, Influenza en Polio. Onze opdrachtgevers zijn farmaceutische bedrijven of vaccinproducenten vanuit de hele wereld. Viroclinics staat bekend om het leveren van kwaliteit door onze uitgebreide virologische kennis. Viroclinics knows your target!

Samen met meer dan 250 collega’s werken we aan wereldwijde ontwikkelprogramma’s voor vaccins en antivirale. Onze medewerkers zijn jong, divers en zeer gemotiveerd. Naast hard werken, houden we ook van gezelligheid, hebben we respect en oog voor elkaar en trekken we graag met elkaar op tijdens personeelsevents of soms naast het werk

Kortom, wil jij deel uitmaken van een hecht, fris en dynamisch team en heb jij een passie voor virologie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Solliciteren

Wil jij graag deel uitmaken van onze organisatie als Technician Molecular Virology? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Madri Singh, Corporate Recruiter, via recruitment@viroclinics.com. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen via +31 657389380

OUR LATEST NEWS

↓