Join our dedicated team

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Virology Contract Research Laboratory

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Vacancy

Technician molecular biology – Quality Control (Locatie Rijswijk)

Over Viroclinics-DDL

DDL Diagnostisch Laboratory (DDL) voert werkzaamheden uit in het kader van klinische trials voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins en medicijnen in opdracht van internationaal opererende farmaceutische bedrijven. DDL richt zich hierbij voornamelijk op moleculaire testen op het gebied van de virologie en bacteriologie. We ontwikkelen in opdracht van klanten laboratoriumtesten, voeren deze uit op klinische studie materialen, en produceren zowel afnamekits als testkits om klinische studies te ondersteunen. Viroclinics-DDL locatie Rijswijk bestaat uit een professioneel en enthousiast team van ongeveer 80 medewerkers.

Over de functie

In Rijswijk is binnen de afdeling Production Services een Quality Control (QC)-team actief dat zich bezig houdt met de productie van componenten voor moleculaire testing en de kwaliteitscontrole op deze produkten of complete moleculaire testkits die met deze componenten worden samengesteld. Het gaat om het aanmaken van primer-mixen, PCR-mixen, probeoplossingen, het samenstellen van controlematerialen (gBlocks, plasmides etc.) en alle werkzaamheden die hieraan verbonden zijn, bv. (oligo)bestellingen, voorraadbeheer, documentatie van werkzaamheden in het kwaliteitssysteem, het uitvoeren van de kwaliteitscontroles van tussen- en eindproducten en authorisaties van werkzaamheden van collega’s. ook kan je op termijn ingezet worden bij validaties van nieuwe testen.

Omdat we de verschillende klinische studies met allerlei testapparatuur uitvoeren, werk je ook met een diversiteit aan instrumenten voor DNA-isolaties en PCR.

DNA-isolatie: Kingfisher –  ThermoFisher, MP 96 Roche, EasyMag – BioMerieux, QiaCube (Qiagen)

PCR: ABI 9700, ViiA7 en LC480 – Roche, CFX96 en ddPCR – BioRad, RotorGene – Qiagen, Verity – ThermoFisher. Naast deze apparatuur werken we ook nog met andere minder bekende PCR-detectie- en typeringssystemen. We leggen je er graag meer over uit.

We vragen geen ervaring op al deze apparatuur maar bieden je wel een uitgelezen mogelijkheid om je kennis en vaardigheden aanzienlijk te verbreden en heel gevarieerd en afwisselend actief te zijn binnen ons QC-team.

Functie-eisen

Voor een goede uitvoering van de beschreven werkzaamheden is het noodzakelijk te beschikken over de volgende eigenschappen en vaardigheden:

  • Doorzettingsvermogen en de rust om zelfstandig te functioneren en samen te werken in een werkomgeving die hoge eisen aan je stelt;
  • Kennis van kwaliteitssystemen zoals bijvoorbeeld GLP/GMP of andere relevante ISO-normeringen;
  • Affiniteit met de toepassing van Excel en aanleg om je andere software-tools eigen te maken;
  • Minimaal MLO-niveau met ten minste 3 tot 4 jaar relevante werkervaring ervaring. Ruime werkervaring met  DNA-isolaties, het samenstellen van PCR-mixen en het inzetten van PCR-reacties (eindpunt PCR, Q-PCR, RT-PCR) in een projectmatige of diagnostische setting is een harde vereiste.

Wat wij bieden

  • Een afgeronde MLO-opleiding met relevante werkervaring (werkervaring opgebouwd tijdens een stageperiode is ook toegestaan);
  • Je hebt affiniteit met logistieke processen binnen een laboratorium omgeving;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken onder een kwaliteitssysteem in een laboratorium-of productie omgeving, zoals ISO, GMP of GLP (Dit is geen harde eis);
  • Je hebt ervaring met het werken met MS-Office en bij voorkeur LIMS.

Solliciteren

Wil jij graag deel uitmaken van onze organisatie als Technician QC? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Madri Singh, Corporate Recruiter, via recruitment@viroclinics.com. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen via +31 657389380

OUR LATEST NEWS

↓