Join our dedicated team

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Virology Contract Research Laboratory

Specialized team of scientists

BSL 2 & BSL 3 Facilities

Large Scale Diagnostic Services

Specialized Consultancy Services

NEWS

ViroSpot MN assay, a novel tool for antigenic characterization of influenza viruses and serology.
The ViroSpot assay platform is currently available for influenza virus and RSV, and under development for multiple other viral targets.

Vacancy

Technician molecular biology – Quality Control

Over Viroclinics-DDL

Werken bij Viroclinics- DDL  betekent werken voor een modern laboratorium waar samples van diverse virussen worden geanalyseerd. Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van serologische, virologische en moleculaire analyses en werken met veel verschillende virussen, waaronder: SARS-CoV-2, Rabies, Human papillomavirus (HPV), Hepatitis viruses (HBV and HCV), Respiratory infections (RSV, Rhinovirus, Influenza virus), Herpesviruses (CMV, EBV, VZV, HSV), Poliovirus. Onze opdrachtgevers zijn farmaceutische bedrijven of vaccinproducenten vanuit de hele wereld. Viroclinics-DDL staat bekend om het leveren van kwaliteit door onze uitgebreide virologische kennis.

Samen met meer dan 300 collega’s werken we aan wereldwijde ontwikkelprogramma’s voor vaccins en antivirale. Onze medewerkers zijn jong, divers en zeer gemotiveerd. Naast hard werken, houden we ook van gezelligheid, hebben we respect en oog voor elkaar en trekken we graag met elkaar op tijdens personeelsevents of soms naast het werk. Onze faciliteiten zijn gevestigd in Rotterdam, Rijswijk en Schaijk.

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent, mocht je interesse hebben om ons team van professionals te versterken? Neem dan gerust contact met ons op!

Over de functies

In Rijswijk is de afdeling Production Services verantwoordelijk voor de productie van o.m. moleculaire testkits en  afnamekits voor klinische studies en diagnostiek (huisartsen, ziekenhuizen e.d.). Het afgelopen jaar zijn er ook heel veel afnamematerialen geproduceerd voor COVID-19 testing.

Binnen de afdeling is het Productie Team, een groep van vijf medewerkers, actief met de productie en assemblage van de afnamekits, de productie van buffers en PCR-detectie- en typeringscomponenten ten behoeve van de moleculaire testkits. Hierbij wordt voor typeringstesten gebruik gemaakt van  een geavanceerd stripingssysteem om probes aan te brengen op membramen. Op deze wijze worden Line Probe Assay’s geproduceerd die onder meer worden toegepast voor sub-typering van het Humaan Papilloma Virus.

Een tweede groep van momenteel twee personen, het QC Team, is verantwoordelijk voor het maken van alle moleculaire componenten van testkits en materialen voor uitvoering van klinische studies binnen DDL. Het gaat hier om PCR-mixen voor PCR, qPCR en sequencingsreacties, probeoplossingen en controlematerialen. Het QC-team voert ook alle kwaliteitscontroles uit op de geproduceerde moleculaire testen, testmaterialen en tussenproducten

Voor het QC Team zijn we op zoek naar versterking en verbreding van de basis waarmee de continuïteit van onze activiteiten gewaarborgd kan worden. Door een toenemende vraag vanuit de markt, mede maar niet uitsluitend ingegeven door de maatschappelijke ontwikkelingen omtrent COVID-19 wordt steeds meer input van gevraagd van het QC team en het Productie Team. We zijn daarom op zoek naar een ambitieuze moleculair biologisch analist die de uitdaging wil aangaan om op het grensvlak tussen Productie- en QC-activiteiten ons team te komen versterken.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het maken van PCR-mixen en controlematerialen voor de productie van moleculaire testkits en voor laboratoriumtesten (PCR, qPCR en sequencingsreacties) die binnen onze organisatie worden uitgevoerd;
 • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles voor tussen- en eindproducten;
 • Bestellingen van oligo’s, plasmiden, gBlocks en stockmaterialen voor gebruik als controlematerialen;
 • Mee schrijven aan nieuwe documenten met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden;
 • Het autoriseren van door collega’s uitgevoerde werkzaamheden;
 • Indien daar ruimte voor is kan je een bijdrage leveren aan de werkzaamheden bij het Productie-Team of aan de uitvoering van laboratoriumwerkzaamheden ten behoeve van klinische studies.

Functie-eisen:

Voor een goede uitvoering van de beschreven werkzaamheden is het noodzakelijk te beschikken over de volgende eigenschappen en vaardigheden:

 • Doorzettingsvermogen en de rust om zelfstandig te functioneren en samen te werken in een werkomgeving die hoge eisen aan je stelt;
 • Kennis van kwaliteitssystemen zoals bijvoorbeeld GMP of andere relevante ISO-normeringen;
 • Goede affiniteit met de toepassing van Excel en aanleg om je andere software-tools eigen te maken;
 • Minimaal HLO-niveau met ten minste 5 jaar ervaring.

Wat wij bieden

 • Een veelzijdige job met doorgroeimogelijkheden;
 • Contact met veel verschillende collega’s en teams;
 • Veel mogelijkheden om je breed te ontwikkelen en kennis te maken met nieuwe technieken – Verdieping van je kennis en vaardigheden op het gebied van laboratoriumtesten;
 • Jij wordt de spin in het web die in ons enthousiaste team in staat is op (bijna) alle activiteiten bij te dragen aan ons gezamenlijke succes.

Wil jij graag deel uitmaken van onze organisatie? Reageer dan op de vacature via https://jobs.ddl.nl/technician-molecular-biology-quality-control. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Madri Singh via +316 57389380.

OUR LATEST NEWS

↓